Belgen opnieuw talrijk aan de top op MET, dubbel prijzengeld voor Julien Macedoine

Belgen opnieuw talrijk aan de top op MET, dubbel prijzengeld voor Julien Macedoine
De Belgen zijn weer aan een ijzersterk staaltje ruiterkunst bezig in Spanje tijdens de MET. Vanmiddag al meldden we diverse topplaatsen voor Constant Van Paesschen, en nu doet Julien Macedoine samen met enkele andere landgenoten er nog een schepje bovenop. In de proef voor vijfjarige paarden ging Macedoine aan de haal met de tweede plaats in het zadel van Cassarino Z, een zoon van Cassaro Z. In 42,51 seconden moesten zij enkel de Duitser Armin Himmelreich met An-Ton (Alant 5) laten voorgaan. Zijn landgenoot Daniel Heuer en Deep Impact 8 werden derde.

Maria Magdalena Celotto, die we vanmorgen ook al eervol vermeldden, werd in deze proef zesde met Harry-Boy des Hazalles (Clever-Fee des Hazalles). Twee plaatsen verder, op 8, pronkte Julien Macedoine nogmaals. Deze plaats claimde hij met Belle Fee Sauveniere Z (Bamiro).

In de Gold 1 1,30m viel Cédric Broekaert met Be Just Me Z (Berlin) in de prijzen. Hij werd elfde na twee foutloze omlopen (de laatste telde 33,88 seconden). De Brit Steven Franks won met Billy Ginger, een dochter van Billy Congo.

Klik hier voor alle resultaten.