Anjolie Vanhecke en Paulien De Pauw kronen zich tot HGVBB jeugd Kampioenen

Anjolie Vanhecke en Paulien De Pauw kronen zich tot HGVBB jeugd Kampioenen
Tijdens het Pinksterweekend streden de Vlaams-Brabantse springruiters voor de regionale kampioenschappen van de jeugd. De HGVBB organiseerde zijn jeugd-kampioenschappen voor Scholieren en Junioren bij Stoeterij Mivaro in Schepdaal.

Op vrijdagavond stond de eerste manche op het programma, zaterdagnamiddag de tweede manche en zondagnamiddag de finale met twee omlopen.

In het kampioenschap voor Scholieren nam Anjolie Vanhecke op vrijdagavond al de leiding met de 17-jarige  Melodie du Centaure (v. Fidji Du Fleury). Het duo behield deze positie tot in de final. Daarin maakte Vanhecke geen enkele fout en wist zich zo te verzekeren van de titel. Dilara Van Hove deed hetzelfde met Why-Not, ze klasseerde zich over de omlopen naar de tweede plaats en wisten die om te zetten in een zilveren medaille. Het brons was voor Siebe De Smet en Get Some Fun (v. A'lee Spring Power). Na een mindere start wist De Smet zich op zaterdag volledig te herstellen en uiteindelijk nog het brons huiswaarts te nemen. Chloe Lammens (Anton van 't Heyveld) en Luna Dekock (Baladin de la Bastide) werden vierde en vijfde.

Bij de junioren bleef het spannend tot de laatste combinatie in piste. Uiteindelijk greep Paulien De Pauw de overwinning. Ze kroont zich tot HGVBB junior kampioen voor één jaar.

In het zadel van Daiquiri Droeshout (v. Tenor Manciais ) bleef De Pauw maar liefst vier maal foutloos afgelopen weekend.  Na een derde plaats vorig jaar was er nu een tweede plaats voor Nicolas Schelfthout en Jeske. Lobke Fille vervolledigde het podium op de rug van haar eigen Cycloon.

Caro Brys (Zia) en Noa Appelmans (Joske) moesten zich tevreden stellen met een vierde en vijfde plaats.

 

MEER UITSLAGEN: KLIK HIER