Aline Sercu overheerst pony dag in Moorsele

Aline Sercu overheerst pony dag in Moorsele
Ook het Zilveren Spoor in Moorsele maakt zich volop op voor de start van het Outdoor seizoen. Op zondag besloten de pony ruiters hun indoor criterium in Moorsele.

In de 1.20m sprong Aline Sercu naar de overwinning in het zadel van haar vertrouwde pony Nero van de Bucxtale. Slechts drie combinaties haalden de eindmeet foutloos. Sercu kruiste de eindmeet in 28,02 seconden. Zo nam ze een voorsprong van ruim vier seconden op Emma Hendryks met Frankinos Toffee Boy.

Hendryks volgde eveneens op de derde plaats met Igor. Samen met Frankinos klokte ze foutloos af in 32,20 seconden terwijl ze met Igor 33,68 seconden nodig had om de finish te kruisen.

In het dagklassement volgde Lisa Denoo op de vierde plaats met Cupidon Du Dieu D'Arras onder het zadel. Jonas Vanhollebeke en Joris Nielands vervolledigde de top vijf.

Ook in het klassement overheerst Aline Sercu. De jonge amazone verzamelde in totaal 136 punten en werd gevolgd door Emma Hendryks op twee en Lisa Denoo op drie.

Ook in het 1.10m beheerste Aline Sercu de proef. Opnieuw met Nero greep ze de overwinning na een foutloze omloop in 28,30 seconden. Lisa Denoo volgde ditmaal op de tweede plaats met Car de Cornubois. Ze stopte de tijd in 29,82 seconden en volgde zichzelf opnieuw op met Cupidon Du Dieu D'Arras.

Emma Hendryks (Frankinos Toffee Boy) en A'lex Van Hees (Hens) volgden op de vierde en vijfde plaats.

In het eindklassement 1.10m deelden Lisa Denoo en Paris Vandousselaere de eerste plaats met 102 punten.

1.00m

1. Arthur Schellens - Sammy
2. Lisa Denoo - Felix de Septon
3. Paris Vandousselaere - Viorica

0.90m

1. Hugo Favier - Twist
2. Janne Ostyn - Kastaar
3. Jean-Mathis Goossens - Joke Van De Vondelhoeve

0.80m

1. Jean-Mathis Goossens - Joke Van De Vondelhoeve
2. Janne Ostyn - Orchid's Citra
3. Hugo Favier - Twist