Francois Mathy Jr. Opnieuw in de prijzen in Mijas !

March 20, 2017

Op de Costa Del Sol Tour in Mijas werd vandaag opnieuw op tweesterren niveau gesprongen. Er werd vandaag nog een GP gereden over een hoogte van 1.45m. Deze proef met aparte barrage telde mee voor de Longines Ranking.

De winst was voor onze landgenoot Leon Thijssen. Hij reed samen met No Fear vd Tichelrij Z (v. Numero Uno) pijlsnel door de eindmeet wat goed was voor een overwinning in een tijd van 49,66 seconden. No Fear is een Belgisch gefokte merrie van 9 jaar oud en behaalde hier haar eerste zege op dit niveau onder het zadel van Leon.

Michal Kazmierczak en Stakorado (v. Stakkato Gold) werden tweede voor Polen. Zij gingen door de meet in 52,40 seconden. William Funnell en Billy Congo (v. Vechta) vervolledigden de top 3 dankzij hun dubbel foutloze ronde in snelle tijd van 53,2 seconden.

Laura Roquet en Sandi Puigroq (v. Diamant de Semilly), die met hun tijd van 53,28 seconden slechts 8 honderdsten trager waren dan William, stranden net naast het podium op plaats vier.

De top 5 sluiten we af met de Belg Francois Mathy Jr. die zich wist te klasseren met Uno de la Roque (v. Numero Uno), waarmee hij op zaterdag ook al in de prijzen viel.
Ook met Uppercut de Bay (v. Diamant de Semilly) wist Mathy te scoren want hiermee werd hij in de 1m40 rubriek eerder die dag een tweede plaats te bemachtigen.

Klik hier voor de uitslagen.