VLP maakt de allerkleinste warm voor de Eventingsport

March 7, 2017

Vanaf dit jaar kan je als kleine ambitieuze ruiter ook deelnemen aan eventing wedstrijden. Wat tot voor kort niet mogelijk, heeft de VLP nu gelanceerd, een eventing proef over een hoogte van 30cm voor ruiters tussen de 6 en 9 jaar. Ze doopten het concept dan ook “My First Eventing”

Het concept is eenvoudig: de ruiters mogen beroep doen op een “assistent” die hun kan begeleiden doorheen het parcours, dat opgesteld is in een gesloten piste met een 10 à 15 hindernissen. Deze hindernissen zijn een mix tussen vaste hindernissen en jumping hindernissen over een hoogte van max. 30cm hoog en 30cm breed.

Om te garanderen dat er ook plezier aan beleefd wordt, het VLP zelf expliciet een “have fun” regel ingevoegd in hun reglement.

Artikel 9: have fun!!
My first eventing moet een onvergetelijke ervaring worden voor deze eventingruitertjes! Niemand moet… en plezier maken staat voorop!

Ook is deelname gratis en krijgt iedere ruiter die deelneemt een prijs. Je kan zelf je hindernissen kiezen, want niets “moet”. Het is dan ook de ideale manier om de allerkleinsten te introduceren in de eventingsport.
De “My First Eventing” rubrieken kunnen teruggevonden worden op het programma van de deelnemende eventing wedstrijden.

De eerste “My First Eventing” zal doorgaan tijdens CNC Gavere op

Het volledige reglement kan je hier raadplegen