Raf Kooremans op Nederlands podium in CIC2* Oudkarspel

April 15, 2017

Het was vanmiddag een Nederlands feestje in de CIC2* op de North Holland Horse Trials in Oudkarspel. Vanaf de dressuur was het Olympisch amazone Alice Naber-Lozeman die aan de leiding ging in de wedstrijd. Zij maakte het met haar ACSI Peter Parker vervolgens vandaag af en eindigde voor Elaine Pen en Raf Kooremans als winnares.

Het was een winderige dag op de terreinen van Manege Beukers, maar dat hield Naber-Lozeman en haar Olympische troef niet tegen in het springen en de afsluitende cross country. De amazone uit Biddinghuizen wist met een foutloos springparcours en een crosscountry uit het boekje geen strafpunten mee toe te voegen aan haar dressuurscore van 41.40 strafpunten en pakte de overwinning.

Pen die met Dostowjeski aan de start kwam klom zich met een foutloos spring parcours en een foutloze cross op naar de tweede plaats in het klassement. Zij stond met 45 strafpunten op de derde plaats naar de dressuur maag wist in de cross enkel 1.6 strafpunten voor tijd toe te voegen en mocht zich bij de prijsuitreiking achter Naber-Lozeman opstellen.

Ook de derde plaats ging naar een Nederlandse combinatie met Kooremans en Cavalor Chai Chai. Onze Neder-Belg heeft legt zich vooral veel op het springen toe maar toch kriebelde het voor de Eventing ook weer. Vandaag reden ze dan ook met een sterk gereden cross en een foutloos springparcours naar de derde plaats.

De top 5 werd compleet gemaakt door Zweden met ouise Svensson Jähde op plaats vier en vijf.

Kijk hier voor alle resultaten.