Giel Vanhouche rijdt naar mooie positie in het klassement na eerste dressuurdag Military Boekelo

October 5, 2017

De eerste dressuurdag op Military Boekelo verliep aan het einde van de dag met een verrassende wending. Waar het er namelijk eerst op leek dat de Australiër Christopher Burton aan de leiding ging  vandaag met een zeer sterke rit van zijn Quality Purdey, waarbij hij naar een totaal van 39.30 strafpunten wist te rijden. Met dat totaal nam hij dan ook een sterke positie in en het leek erop dat daar de dag mee werd afgesloten.

Echter was het de Chinese ruiter Alex Hua Tian die de leiding van de Australiër over wist te nemen. Met een fantastische dressuurproef van zijn Hannoveraan Don Geniro (v. Don Kennedy) wist hij namelijk te eindigen met een score van 37.30 strafpunten. De Duitse Julia Mestern, die hier in Boekelo al tweemaal naar de winst wist te rijden, staat op een stevige derde plaats met haar Grand Prix IWEST. Zij staan na hun dressuur van vandaag op 39.60 strafpunten.

In de top vijf vinden we vervolgens twee Franse ruiters, Aurelien Leroy en Seashore Spring eindigden op een vierde plaats met 41.10 strafpunten, terwijl haar landgenoot Astier Nicolas de vijfde plaats in beslag wist te nemen met Vinci de la Vigne met eveneens 41.10 strafpunten. De Duitser Andreas Dibowski liet hier ook een mooie proef zien met FRH Corrida, hij staat voorlopig op een zesde plaats met 41.40 strafpunten.

Ook Giel Vanhouche en zijn Azrael reden voor België naar een mooi resultaat. Zij eindigden op een voorlopige 23e plaats met 47.70 strafpunten.

Klik hier voor alle resultaten

Copyright by Mark Spoelstra