Donckers en Vanspringel toegelaten voor Badminton

March 20, 2017

Vandaag kwam de voorlopig  “accepted entries” lijst van het prestigieuze Badminton Horse Trails dat in mei verreden word online. En daarop staan enkele zeer interessante namen waaronder voor België twee combinaties: Karin Doncker en Joris Vanspringel.

Donckers is toegelaten met haar Olympische troef Fletcha van ‘t Verahof voor de meest bekende CIC4* Eventing wedstrijd in de wereld.  Joris is eveneens toegelaten met het paard waar hij afgelopen zomer in Rio mee van start ging, Lully Des Aulnes.

Titel verdediger Michael Jung staat ook op de lijst met La Biostique Sam FBW.  Vorig jaar schreef de Duitse Eventing ruiter al geschiedenis door als tweede ooit de Rolex Grand Slam of Eventing te winnen. Daarnaast was hij de eerst Duitser ooit die in Badminton naar de overwinning reed.

Naast Jung staan voor Duitsland ook Ingrid Klimke, Andreas Dibowski, Class Romeike en de nu Nederlandse bondscoach Betinna Hoy op de lijst.

Ook enkele leden van het Franse Gouden team in Rio zijn toegelaten om te starten.  Zoals individueel en team goud winnaar Nicolas Astier. Maar ook teamgenoten Thibaut Vallett, Mathieu Lemoine en Pascal Leroy.

Uit thuisland Groot-Brittannië staan topper als Laura Collet, Kristina Cook, Oliver Townend, Izzy Tailor en Nicola Wilson te popelen om te starten.  Maar ook de legendarische Pippa Funnell die naast Jung als enige ooit de Rolex Grand Slam won staat tussen de “accepted entries”.

Verder kunnen we toppers verwachten zoals de levende Eventing legendes Mark Todd, Blyth Tate, Andrew Nicholson en Paul Tapner

Bekijk hier de hele lijst.