Belgen leiden de EK- eventing dans

Belgen leiden de EK- eventing dans
Zonet verschenen aan de rand van de Galgenberg te Tongeren de 6 deelnemende EK landen. Met hun zes ruiters per team reden ze een dressuurproef die werd voorgelezen door hun commandant.

België kwam als vijfde land aan de start. De commandant Herman Arnauts motiveerde zijn ruiters nog even voor ze de ring binnen draafde. Dat werkte lonend want Wouter De Cleene met Alaric De Lauzelle, Sven Grouwels met zijn Fenner, Bart Hermans en Gorki Van De Pertjeshoeve, Lore Poelmans met haar Camelot van het Strateneinde, Raf Steegmans met Vencor van de Kiezelhoeve en tot slot Peter Sterkens met Enzo G gaven het beste van zichzelf en van hun paard. Dat had de jury ook in de gaten en beloonde ze ook. De foutenscore kwam op 27.36. Dit was ruim voldoende voor de eerste plaats.

Nederland vinden we op de tweede plaats. Ze reden eveneens een fraaie proef en kregen 33.33 strafpunten van de jury.

De Zwitserse equipe namen de derde plaats voor hun rekening. De foutenscore van hun proef bedraagt 37.85.

Duitsland viel net naast het voorlopige podium met 42.36 strafpunten. Het Brits team vinden we voorlopig op de vijfde plaats met 47.36 strafpunten. Het Britse team reed spijtig genoeg tot 2 maal toe fout tijdens hun proef. Voorlopig staat Oostenrijk op de zesde plaats met 50.35 strafpunten.

De groepsgeest is goed in het zowel het Belgische team als bij de individuele ruiters. Aan hun " zwakste punt" de dressuur hebben ze met behulp van Nick Van Laer stevig gewerkt en dat loont. Na de middag gaat het ganse team de 3.5 km lange cross gezamenlijk verkennen.

Morgen rijden alle ruiters hun individuele dressuurproef.

Klik hier voor de resultaten.

[gallery size="full" ids="149709,149708,149707"]