Suraya Hendrikx en Charlotte Richmond houden Belgische eer hoog op slotdag CDI Roosendaal

December 3, 2017

De slotdag van de internationale Christmas Horse Show CDI Roosendaal kleurde voornamelijk Nederlands. Toch wisten enkele Belgische jeugdcombinaties zich opvallen.

Daphne van Peperstraten is met Greenpoints Cupido (v. Johnson) bij de junioren (bijna) onverslaanbaar. Op de eerste dag van CDI Roosendaal begon Van Peperstraten met een vijfde plaats, maar voegde gisteren en vandaag weer twee overwinningen aan haar palmares toe. Met een score van 75,917% gaf ze haar concurrenten ruimschoots het nakijken. Op de tweede plaats volgde met precies 3% minder Charlotte Richmond met Hermes (v. Dreamcatcher). Sophie Reef mocht de derde prijs in ontvangst nemen met Rue Noblesse (v. Rosentau).

Amerikaanse Uzunhasan bij de young riders

De in Nederland woonachtige Lina Uzunhasan wist twee van de drie juryleden met Donna Ray (v. United) te overtuigen. De Amerikaanse reed naar de overwinning met Donna Ray (v. United) met een totaal van 74,250%. Lisanne Zoutendijk volgde met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) met 72,875%. Met de vijftienjarige schimmelhengst Velazquez werd Robin Bernoski derde.

Suraya Hendrikx strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Hendrikx en de 11-jarige Black Beauty (v. Gribaldi) haalde in totaal 70,708%.

Klik hier voor de uitslag.