Jorinde Verwimp klimt naar top 30 in Wereldranking dressuur

March 5, 2018

Jorinde Verwimp heeft het met haar Tiamo (Lester) klaar gespeeld om zich in de top dertig van de Wereldranking dressuur te plaatsen. Dat deed de jonge amazone dankzij diverse topprestaties die ze de laatste tijd neerzette. Op de nieuwe ranking siert Verwimp plaats 29, terwijl dat in de vorige ranking nog drie plaatsen lager was. Jorinde Verwimp heeft met Tiamo een totaal van 1964 punten, een puntje meer dan nummer 30, de Amerikaanse Kasey Perry-Glass.

De Duitse Isabelle Werth blijft nog steeds de absolute nummer één met haar topmerrie Weihegold OLD (Don Schufro) met 2948 punten. Zij worden opgevolgd door de eveneens Duitse Sönke Rothenberger met Cosmo 59 (Van Gogh) met 2586 punten. De Deense Cathrine Dufour, die we niet op de Wereldruiterspelen zullen zien, staat met Atterupgaards Cassidy (Caprimond) op drie met 2583 punten.

De vierde plaats is voor de Amerikaanse Laura Graves met Verdades (Florett AS) terwijl Isabell Werth met Emilio 107 (Ehrenpreis) ook de vijfde plaats in beslag neemt.

Klik hier voor de volledige ranking.