Jeroen Devroe en Jorinde Verwimp voeren A-kader aan

January 10, 2017

De KBRSF heeft vandaag de nieuwe kaders van de dressuur voor seniors gepubliceerd. In deze kaders zien we enkele veranderingen terug en er zijn ook heel wat nieuwe combinaties die hun opmars maken in de kaders. De resultaten van de afgelopen negen maanden werden bekeken en op basis hiervan werden de kaders opgemaakt.

Het A-kader bestaat uit twee combinaties. Belgisch kampioen Jeroen Devroe met de BWP’er Eres DL (v. Sir Lui) en de Olympische combinatie Jorinde Verwimp met Tiamo (v. Lester). Fanny Verliefden zagen we vorig jaar niet meer aan het werk met Annarico (v. Lord Loxley) vanaf april en dus valt zij weg uit het A-kader. Om in het A-kader te raken moet een duo minstens twee keer 71% behalen in de Grand Prix of Grand Prix Special op een observatiewedstrijd of op een CDI.

In het B-kader zien we en ook het C-kader zien we vooral nieuwe combinaties terug die hun opmars maken. Bij het B-kader zien we zo Jeroen Devroe nog een keer terug, maar dan met de KWPN’er Aaron (v. Florendo). Devroe maakte met deze ruin vorig jaar zijn debuut in de Grand Prix en behaalde de minimum van 2x 68%. Verder zien we ook nog Françoise Hologne-Joux met Wodan (v. Gribaldi). Laurence Roos, die na het EK voor U25 besloot om de overgang te maken naar de seniors, wordt met Fil Rouge (v. Stedinger) eveneens opgenomen in het B-kader. De laatste combinatie die we terugzien in dit kader is Katrien Verreet en Gailani Biolley (v. Sir Donnerhall). Zij konden ook spreken van een geslaagd begin in de Grand Prix vorig jaar.

De norm voor het C-kader is minstens twee keer 66% behalen in de Grand Prix of Grand Prix Special. Zes combinaties maken zo deel uit van dit kader. We zien zo Claudia Dorpmans en haar schimmel Tin Tin, die vooral op internationale wedstrijden aan het werk te zien zijn. Ook David Engelen en Royal Rubinstein (v. Rubin Royal) werden zo opgenomen in het kader. In juli maakte Tom Franckx zijn debuut in de Grand Prix met Borsato (v. Bellissimo M) en duidelijk met succes, de scores die hij behaalde, zorgden voor zijn selectie voor dit kader. Jeroen Hannes werd met Bellagio (v. Don Renoir) eveneens opgenomen.  Daarnaast zien we ook nog Tom Heylen met de Gribaldi-nakomeling Gucci ‘H’. Equteam amazone Delphine Meiresonne en Wipsy vh Heihof (v. Flemmingh) zijn de laatste combinatie in het C-kader.

Klik hier voor de kaders.

Klik hier voor de kaderindeling.