Duitse Children winnen Landenwedstrijd op Future Champions

June 16, 2017

Bij de Future Champions in het Duitse Hagen werd er vanmiddag fantastisch gereden door de Duitse ruiters. Zo was er in de Landenwedstrijd voor de Children een geweldige overwinning voor het team .

Met hoge scores wist het hele team in de 70% te rijden en daarmee de winst te verzekeren voor het thuispubliek. Zo was het Franziska Haase die met haar Lorentino 11 (v. Lorentin 11) naar de hoogste score van 73.500% wist te rijden. Hiermee verzekerde ze eveneens de winst in het individuele klassement. Maar ook Helena Ernst wist met haar Rose Magic 2 (v. Roh Magic) een score te verzekeren van 70.611%, terwijl Joya Catharina Stolpmann met haar Dajano 10 (v. De Niro) een score ontving van 70.778%. Hun uiteindelijke punten kwamen uit op een totaal van 1298.50 punten.

Chef d’equipe Monique Peutz zag haar Nederlandse team naar een mooie tweede plaats rijden. Daarbij kwam het beste resultaat van Sanne van der Pols die haar Don Schufro nakomeling Excellentie naar een score wist te rijden van 71.222%. Hiermee behaalde ze in het individuele klassement een nette tweede plaats.  Lara van Nek en haar KWPN-er Fariska (v. Vivaldi) lieten ook een sterk staaltje dressuurkunst zien en reden een nette proef die haar 69.056% opleverde. Voor Lara was er in het individuele klassement een vijfde plaats. Het was vervolgens Chiel van Bedaf die met Bond’s Painting (v. OO Seven) nog een score van 68.889% behaalde. Chiel behaalde daarmee in het individuele klassement de zesde plaat. Het totaal van het team kwam uit op een score van 1262.50 punten.

Op de derde plaats eindigde het team van Rusland die hier vertegenwoordigd werden door Yulia Grigorieva en haar Strauss 66 (v. Darlington) met een score van 63.778% en door Elizaveta Samoylenko en de Stedinger nakomeling Schuermann’s Hit met wie ze een score ontving van 66.944%.

Klik hier voor alle resultaten