Dressuurruiters: "Tel altijd je punten na op wedstrijd!"

Dressuurruiters: "Tel altijd je punten na op wedstrijd!"
Het is misschien wel de nachtmerrie waar elke dressuur ruiter of amazone van wakker ligt. Een geweldige proef neer zetten en dan nipt met één of twee punten verschil de rubriek verliezen. Tot overmaat van ramp kijk je dan later op je protocol en zie je dat je eigenlijk gewonnen had. Of kan jij nu niet rekenen?

Juist dat overkwam Luc Schreurs afgelopen weekend tijdens de Provinciale Indoor Dressuur van het Gewest in Hasselt. Samen met Felitia scoorde de ruiter 206 punten volgens de uitslagen. Hij werd daarmee ex aequo tweede met Hannelore Beckers, die overigens met haar andere paard Haske Crack C de Z2 rubriek won.

Eenmaal thuis gekomen nemen ze met vrienden en familie het commentaar op het protocol nog even goed door. En dan val het voor het eerst op, hadden we niet 207 punten? Iedereen telt na en het blijkt zo te zijn, er  zit een telfout in het protocol.

"Het is gelukkig niet een erg grote fout. Ik was tweede en blijf nu tweede. Maar stel je voor dat het om de overwinning was gegaan?" zegt Schreurs. "Juist daarom wil ik het aankaarten. Wew aren nu zelf ook laks en merkten het pas thuis op. Tel dus altijd je punten na op wedstrijd!"

Ondanks het kleine foutje was Schreurs enorm tevreden met zijn pas 7-jarige Delatio merrie. Het was pas de derde wedstrijd in de Z2 voor de merrie die Luc als jaarling kocht en zelf opleidde tot het niveau waar ze nu is.

"We zijn echt trots op haar. Het Provinciaal was pas de derde wedstrijd op dit niveau en we worden gewoon tweede"

Kijk hier voor het protocol met de telfout, punt 19 (121 + 7 = 127 > 128).

Kijk hier voor de officiele resultaten.