Dominique Mohimont wint Beker van Wallonië

October 12, 2017

Het voorbije weekend reed Dominique Mohimont richting de overwinning tijdens de Beker van Wallonië.  Over twee dressuurproeven werd de beker uitgereikt in Gesves op zondag.

Op zaterdag reed Nick Van Laer naar de Prix St. Georges overwinning in het zadel van de 8-jarige Tango-dochter, Just a Little Bit Krack vh Klaverhof. De combinatie won met een score van 70,044%. Linda Meisch volgde op de tweede plaats met de BWP-merrie Jane Toja (v.Tuschinski). Het duo werd beloond met 69,518% en strandde zo voor Marco Ulrich met Cavallo onder het zadel. Deze combinatie werd beloond met een totaal van 67,368%.

De Kür Intermédiaire I kwam op zondag op naam te staan van Dominique Mohimont met  zijn eigen 10-jarige Donnerball -dochter, Toureine du Meugon. Het duo imponeerde de jury met haar 73,167%. Anne Ponsaert en Carrera volgden op de tweede plaats met 70,417%. Het podium werd afgewerkt door Nick Van Laer met Just a Little Bit Krack vh Klaverhof (v. Tango). Van Laer verzamelde 69,500%.

Dit bracht Dominique Mohimont naar de uiteindelijke beker winst. Nick Van Laer stelt zich tevreden met het zilver terwijl Anne Ponsaerts het brons neemt.

Klik hier voor de resultaten