Danielle Heijkoop aan zet tijdens KNHS Dressuur kampioenschap ZZ Zwaar

July 16, 2017

Nadat Danielle Heijkoop met Daula ll vrijdag de Prix St Georges won reed ze haar merrie vandaag naar een score van 75.425 procent in de Kür op muziek. Met deze resultaten werd deze combinatie vandaag gehuldigd als KNHS-kampioen in de klasse ZZ-zwaar. Ook Veronique Roerink en haar eigen gefokte Flanell lieten een sterke Kür op muziek zien, maar met een derde plaats in de Prix St Georges op vrijdag eindigde deze combinatie op een tweede plaats. Remy Bastings met onder het zadel Vivaldi reden zich naar een derde plaats.

“Een super fijn paard”, lacht Daniell Heijkoop. “Daula II heeft een hele goede instelling. Het is een heel goed paard. Ze is misschien nog iets groen. Ik rijd haar pas een jaar en het kan nog meer bevestigd zijn. Ze heeft gewoon heel veel talent. Ik hou eigenlijk niet van merries, maar zij is wel echt mijn vriendin. Ze is apart in haar karakter. Als ze er voor gaat dan gaat ze er ook echt voor. Ze zal me niet laten zitten. Dat ze hier in de mooie baan wat zenuwachtig is, vond ik niet erg.”
Danielle Heijkoop heeft de merrie samen in eigendom met Joop van Uytert. “Ik ga haar doortrainen naar de Lichte Tour en daarna is de Grand Prix het doel.”

Volledige Uitslag

1.Danielle HEIJKOOP DAULA II
2.Veronique ROERINK FLANELL
3.Remy BASTINGS VIVALDI
4.Mark VAN DE DONK DAHLHOFF
5.Femke BELJON WINNINGMOOD
6.Bart VEEZE DEVITO VAN DE KEMPENHOEVE

Klik hier voor de resultaten