Belgen hebben top eerste dag het CDI Saumur

Belgen hebben top eerste dag het CDI Saumur
Het vergaat de Belgische dressuur combinaties zeer goed op het CDI  in het Franse Saumur.  Eerder schreven we al over Jorinde Verwimp die voor een overwinning in de rubriek voor 7-jarige dressuur zorgde. Maar ook de jeugd was in vorm met de Young Riders die zich naar een voorlopig podium plaats reden in de landenwedstrijd.

Individueel werd Jamina Gysels tweede en legde daarmee een goede basis voor de rest van het team. De amazone stuurde haar Zico naar een totaal score van 71.228%.  Teamgenoten Antiona Arl en Louise Mourlon Beernaert wisten ook flink te scoren. Arl kreeg  met haar Equestricons Belstaff W van de jury 69.211% en werd achtste. Terwijl Mourlon Beernaert met Robinho op de 12 plaats eindigde met 65.833%. Daarmee komt de totaal score van het team op 206.272 wat slechts een paar puntjes achter het Nederlandse team is dat aan de leiding gaat met 210.790.

In de Prix St George was het Francois Hologne-Joux die hoge ogen gooide. De amazone stuurde daar haar Warhol naar winst met een score van 72.018%.  Ze bleef daarbij de Spaanse Borja Carrascosa, die tweede en derde werd, bijna één procent voor.  De Spaanse amazone kreeg van de jury met Escort 27  een score van 71.404% en met haar tweede paard Equestricons Lagerfeld K scoorde ze 71.184%.

Jorinde Verwimp pakte ook hier een prijs mee met Arie Sollenburg, ze werd vijfde met een score van 69.035%. Simon Missiaen zette met Charlie ook een proef neer van ruim in de 68% en werd zevende.

Voor de team test bij de Junioren was het Laura Luyten die zich naar winde in de landenproef reed met haar Dark Chocolat. De amazone kreeg na een zeer fraaie proef de hoogste score van 70.500 % mee. Ze bleef de Zwitserse amazone Laonie Guerra en Atnon nipt voor, dat duo kreeg van de jury 70.270%. In de andere Junioren proef kwam was Suraya Hendrikx de enige Belgische  afgevaardigde. Zij eindigde individueel met haar Dear Friend 2 nét naast het podium met een score van 68.739%.

Kijk hier voor alle resultaten.