Cyril Cools springt in de ochtendzon naar een derde plaats

Cyril Cools springt in de ochtendzon naar een derde plaats
Zon, zee en strand je zou haast denken dat de ochtend niet beter kon voor  Cyril Cools. Toch kwam er nog een kers op de taart in het Spaanse Oliva Nova, want de ruiter sprong daar zojuist naar een derde plaats in de 1.35m Gold rubriek.

Het zijn de Bitten die hun zege tour op de Mediterranean Equestrian Tour voort zetten vanochtend. Joseph Clayton is de man van de ochtend met zijn KWPN'er Carolus K Dhi (v. Inoctro). In de rubriek direct op tijd bleef hij met zijn ruin de Duitse amazone Laura Klaphake in 66.04 seconden voor.

Klaphake en de in het eigendom van Paul Schockemöhle Camaliate komen 0.60 seconden later over de eindstreep en moeten het stellen met een tweede plaats.

Cools en zijn Diamant de Semilly-zoon Verdi Treize volgt niet veel later. Met de 8-jarige ruin springt hij in een fraaie rit van 67.10 seconden naar de derde plaats.  Met zijn rit weet hij nog nét de Duitser Alexander Schill af te schudden. Die komt met de merrie Charisma 206 (v. Contender) nog geen twee tienden van een seconden later over de finish en eindigt als vierde.

De vijfde plaats ging eveneens naar een Britse amazone. Maisie Drea stuurde Okehurst Abbervail (v. Cordoba VDL) in 67.71 seconde  rond.

Dominique Hendrickz zet met Diamond Z (v. Diamant de Semilly)ook een mooie foutloze rit neer in 80.71 seconden. Daarmee eindigen ze op de 16e plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.