Zuid-Afrikaanse amazone blijft Jens Vandenberk voor in GP Bocholt

Zuid-Afrikaanse amazone blijft Jens Vandenberk voor in GP Bocholt
De Grote Prijzen van de nationale concours werden dit weekend door de buitenlandse ruiters gedomineerd. Zowel in het Zilveren Spoor (Moorsele) als in het Azelhof (Lier) ging de winst naar een ruiter een Frankrijk. In Bocholt kon er ook geen Belg de Grote Prijs op zijn naam schrijven. Daar won de 27-jarige Zuid-Afrikaanse amazone Lexi Carter de Grote Prijs van de "Nationale Jumping De Pluimert". Zij kon hiervoor rekenen op de 9-jarige Uno Z (v. Untouchable). Eind november won het duo ook al een internationale rubriek in Neeroeteren.
Met 10 combinaties verschenen ze aan de start van de barrage. Jens Vandenberk, die een succesvolle week op deze jumping achter de rug heeft, wist zich met twee paarden te plaatsen. Met Pronto van Overis eindigde hij op de 2e plaats, zijn andere troef Hedgewig (foto) kreeg 2 fouten in de barrage waardoor zij op de 10e plaats eindigden.
De Colombiaan Santiago Diaz reed Tisimien De La Silla naar de 3e plaats. Jan Vlemmix, die een dag eerder de Masters won, werd 4e met Flugel vh Palmenhof. De top 5 werd vervolledigd met Dries Dekkers en Buzzlines Tornado.

Klik hier voor de uitslag.