Zoe Conter is de beste in de Ladies Cup van Knokke Hippique

Zoe Conter is de beste in de Ladies Cup van Knokke Hippique
In Knokke zit de vier weken durende internationale wedstrijd er bijna op. Morgen is het de aller laatste dag, maar daarvoor worden er nog heel wat proeven verreden. Zo was er net nog de 'Ladies in Action' rubriek, waar zowel 2 als 3 sterruiters aan mochten deelnemen. Uiteraard mochten enkel amazones zich inschrijven. Het werd een 1m45-rubriek met aparte barrage.

Uiteindelijk was het Zoe Conter die voor eigen publiek de proef op haar naam schreef. Ze had haar toppaard Soory de l'Hallali gezadeld, en samen vlogen ze door de finish in 36:37 seconden. Vorige week werd Conter ook al 2de in de Ladies Cup. Toen had ze Zeta Di Sabuci (v. Kannan) gezadeld. Vandaag wist ze dat geweldige resultaat dus nog te verbeteren.

Lisa Nooren nam voor Nederland de 2de plaats voor haar rekening in 37:76 seconden. Daarvoor kon ze rekenen op VDL Groep Centora de Wallyro (v. Dobel's Cento). Rachel Sandoz en de BWP ruin Gigolo III (v. Cassini II) vervolledigden de top 3 na een springfout in de barrage.

Voor Brazilië was er een 4de plaats met Katty King en de BWP ruin Cargo de l'Obstination (v. Sun Light vd Zuuthoeve). Penelope Leprevost nam met de BWP merrie Flora de Mariposa (v. For Pleasure) de 5de plaats voor haar rekening. Zij kregen 2 strafpunten voor tijd aangerekend in het basisparcours.

Emilie Conter (Cesanna) en Karline De Brabander (Bamako de Muze) eindigden op de 8ste en de 9de plaats. Zij kregen beiden een springfout in het basisparcours.

Op de 'M'as-vu Place' piste werd er intussen ook nog een 1m35-rubriek binnen de 2 stercompetitie verreden. Die werd gewonnen door Chloe Aston en Amigo T (v. Padinus). Ze vlogen door de finish in 67:17 seconden en waren de enige combinatie die de tijd onder de 70 seconden wist te houden.

Thibault Philippaerts behaalde in deze proef een mooie 4de plaats. Daarvoor kon hij rekenen op Zandigo (v. Jumbo-Jet).

Op diezelfde piste werd de dag afgesloten op 1 sterniveau met een 1m30-rubriek. Daar kregen we een Franse overwinning met Delphine Perez en Veronese Trefle (v. Diamant de Semilly). Zij wonnen in 68:12 seconden.

Thibault Philippaerts sprong nu naar de 2de plaats in 74:66 seconden. Daarvoor kon hij rekenen op de BWP merrie Gloria de Wulf Selection (v. Chatman). Geoffrey Van Huffel sloot met de BWP merrie Guylian-Ge. MI (v. Val T'Horens) de top 3 af.

Klik hier voor de uitslagen.

Zoe Conter 3 Zoe Conter 2 Zoe Conter Zoe Conter Lap of honour Zoe Conter