Vincent Bourguignon wint de eerste manche van de cyclus

Vincent Bourguignon wint de eerste manche van de cyclus
Vincent Bourguignon heeft in Hulsterlo de eerste manche van de STX Cyclus voor jonge paarden gewonnen. In de reeks voor 6-jarigen kwamen er maar liefst 330 combinaties aan de start. Daarvan reden er een 170-tal de tweede fase en daarin deden er nog eens 96 paarden het zonder fouten.
De snelste daarvan was de 20-jarige Vincent Bourguignon. In een tijd van 28:43 seconden won hij met Jaffar de Bourguignon (Lord Z x Darco). Deze komt uit de eigen fokkerij van de familie Bourguignon. Begin dit jaar was Bourguignon enkele weken aan het werk op het Winter Equestrian Festival in Florida. Vorig jaar was hij ook enkele maanden werkzaam voor Paul Schockemöhle. Sinds kort probeert hij nu in eigen land iets op te bouwen.

Olivier Seynhaeve en Comme D'Api Junior Eez (v. Comme D'Api vd Hacienda) werden 2e in 29:37 seconden. Jimmy Vermeulen eindigde op de 3e plaats met Darcotique v't Meulenhof (v. Marius Claudios). Zoals de naam al doet vermoeden is de moeder van deze sBs merrie Narcotique de Muze IV. Voor Thomas De Wit was er een 4e plaats met Jazz van 't Kamerveld (v. Toulon). Maxime Tips werd 5e met Jolie Fleur (v. Contact vd Heffinck).

Klik hier voor de uitslag.