Verlooy en Philippaerts in de top tien van de GCT Grand Prix

De Global Champions Tour Grand Prix in het Franse Chantilly is daarnet gewonnen door de Duitser Ludger Beerbaum (FEI nr. 15) met Chiara.
Na de tweede omlopen wisten er 8 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarin was Beerbaum de snelste in een tijd van 38:28 seconden. Enkele weken geleden won Beerbaum ook al de GCT Grand Prix van Madrid.
Zijn landgenoot Daniel Deusser (FEI nr. 11) werd knap 2e (38:98) met de BWP'er First Class van Eeckelgem. Zij kregen op het podium het gezelschap van de Colombiaan Daniel Bluman (FEI nr. 108) met Conconcreto Apardi.

Voor Edwina Tops Alexander (FEI nr. 18), winnares van de Grand Prix in Miami eerder dit jaar was er een 4e plaats met Caretina de Joter. De eindwinnares van vorig jaar, Luciana Diniz (FEI nr. 16), kwam als laatste in de ring, zij zette met Fit For Fun een snelle rit neer (38:92) maar daarin kregen zij 4 strafpunten aangerekend, dit leverde hen een 5e plaats op.
Rolf Goran Bengtsson (FEI nr. 13) en de 'good old' Casall Ask namen de 6e plaats voor hun rekening.

Jos Verlooy maakte in deze Grand Prix geen enkele springfout met zijn fantastisch springende hengst Caracas, maar in de tweede ronde kregen zij wel 1 strafpunt voor tijd aangerekend. Zo eindigde dit duo op de 9e plaats en deden zij één plaats beter dan Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love. Zij kregen in de eerste ronde een springfout, maar een snelle en foutloze tweede ronde bracht hen van de 16e naar de 10e plaats.

Pieter Devos en Espoir kregen in de tweede ronde een fout op de dubbelsprong en de voorlaatste hindernis waardoor zij op de 16e plaats eindigden.
Met 4 strafpunten in de eerste ronde werden Jerome Guery (Grand Cru van de Rozenberg) en Gregory Wathelet (Algorthythem) 20ste en 25ste. Vorig jaar won Wathelet deze Grand Prix nog met Conrad de Hus.