Twee winnaars in de Six Bars van Lummen

Twee winnaars in de Six Bars van Lummen
De voorlaatste dag van de 'Longines Spring Classic of Flanders' werd in Lummen afgesloten met de Six Bars. Deze volgend aansluitend op de Derby. In de ultieme barrage bleven er nog twee combinaties over. De laatste hindernis stond toen op een hoogte van 2m05 gebouwd. Maar zowel de Nieuw-Zeelander Bruce Goodin (Freestyle) als de Italiaan Luca Maria Moneta (Quova de Vains) kregen een fout op de laatste hindernis. Zo kregen we in Lummen twee winnaars. Voor Moneta was het al zijn tweede belangrijke overwinning van de week. Gisteren won hij nog de Nations Cup met Italië.
William Whitaker, eerder op de dag al goed voor een 2e plaats in de Derby van Vlaanderen, werd 3e met Mersley Chakotay. De Braziliaan Carlos Ribas eindigde op de 4e plaats met Pelvin Z. Vorig jaar won hij met Pelvin nog de Derby in Lummen.

Beste Belg werd Philippe Lienard met Amazing Grace op de 5e plaats. Lienard en Amazing Grace lieten vorig jaar in Gent ook al zien dat zij een te duchten tegenstander zijn. Toen behaalden zij nog een 2e plaats.
Jan Vlemmix en Flugel van 't Palmenhof eindigden op de 7e plaats.

Vorig jaar was Karline De Brabander de beste met Fantomas de Muze. Dit keer werd zij in de eerste ronde meteen uitgeschakeld met Hos d'O. In 2013 won de Zwitser Martin Fuchs.

Klik hier voor de uitslag.

BWPM1405 BWPM1429 BWPM1467 BWPM1536