Thomas De Wit is de beste in Meerdonk

Thomas De Wit is de beste in Meerdonk
In stal Hulsterlo te Meerdonk wordt er drie dagen lang op nationaal niveau gesprongen. De eerste dag van deze Gold League werd afgesloten met een 1m40-proef rechtstreeks op tijd. Daarin was Thomas De Wit duidelijk de beste.

Met D-armel Van't Kamerveld had hij de aller snelste tijd van 34:69 seconden neergezet. Zo schreef hij deze proef op zijn naam. Jeroen Appelen reed Johnston Van Loo naar de tweede plaats in 35:84 seconden. Dit duo won vorig weekend nog de proef voor 7-jarigen in Sint Truiden.

Op de derde plaats zagen we opnieuw Thomas De Wit. Dit keer kon hij rekenen op Gazelle van de Byloke. Voor Steven Van Meersche en Iriana vh Keysersbos was er een vierde plaats. Evelyne Blaton sloot met Zolina de top 5 af.

Jens Nijs was dan weer de beste in de 1m30-reeks. Met Zircone of India vloog hij door de finish in 32:44 seconden. Het was slechts 19 honderdsten sneller dan de nummer 2, maar het bleek genoeg voor de overwinning.

Pieter De Brabandere en Wonderboy Marckhoeve finishten dus kort daarna. In 32:63 seconden namen zij de tweede plaats voor hun rekening. Geoffey Cobbaut reed Cinderella Z naar de derde plaats.

Voor Rik Hemeryck en Jewel Van t Eigenlo was er een vierde plaats. Garde A Vous sprong met Andres Vereecke in het zadel naar de vijfde plaats.

De dag begon met een 1m20-proef. Die werd gewonnen door Jeroen Appelen. Hij reed Andretti Z naar de eerste plaats in 32:41 seconden. Ben Thiry en Cadis Z waren ietsje trager. Zij sprongen naar de tweede plaats in 34:92 seconden.

Jens Nijs en Zircone of India waren ook in de ochtendproef in vorm. Ze behaalden een mooie derde plaats. Pieter De Brabandere reed W-Happy vd Lindehoeve Z naar de vierde plaats. Shauni Van der Goten en Farah De Litrange Lxxiii vervolledigden de top 5.

Klik hier voor de uitslagen.