Stijn Craessaerts is de nieuwe kampioen van Brabant

Stijn Craessaerts is de nieuwe kampioen van Brabant
In de Ruiterschool, de hoofdzetel van LRV in Oud-Heverlee, werd gisteren het provinciaal kampioenschap voor de provincie Brabant afgewerkt. In de klasse Zwaar werd Stijn Craessaerts uit de rijvereniging Moorsel-Tervuren de nieuwe provinciale kampioen. Na twee omlopen wisten er 2 combinaties zich te plaatsen voor de uiteindelijke barrage. Daarin kreeg Craessaerts 4 strafpunten met Hamira van het Roelhof, maar uiteindelijk bleek dit voldoende om dit kampioenschap te winnen. Jelle Smout kreeg ook 4 strafpunten, maar was enkele seconden trager met Why My. Gert Bosmans was goed voor de bronzen medaille met Arona van de Rozendaal. Uittredend kampioen Frederik Dekens werd 4e met Narcotique des Monts. Niel Vangelder legde beslag op de 5e plaats met Imogen de Regor.

10999644_10205232476644025_6469818024259012210_oVoor de barrage van de klasse Midden wisten er 4 combinaties zich te plaatsen na de twee omlopen. Daarin was Delphine Coomans uit Sint Joris Winge de beste met Gitta van het Tweevijvershof. Lieve Tuerlinckx (Innes van het Rillaarshof) en Aline Serneels (Go For It Ninohorse) vervolledigden de top 3.

Inez De Proft uit Opwijk won het kampioenschap in de klasse Licht met Davenport Bleu. In de klasse Beginnelingen won Maarten Tirry uit Asse met een eigen fokproduct; Kira van Waerbeek. Laura Robberechts uit Grimbergen won het stijlspringen met Epichine van het Oude Hof.

Klik hier voor de uitslagen.