Rik Hemeryck wint de Grote Prijs in Moorsele

Rik Hemeryck wint de Grote Prijs in Moorsele
Gisterenavond werd in het Zilveren Spoor de eerste Grand Prix van de Prestige Tour verreden. Met een 60-tal kwamen ze aan de start om een gooi te doen naar de grote prijzenpot. Na de barrage, waarvoor er 17 combinaties zich wisten te plaatsen, was de overwinning voor Rik Hemeryck en Fidjeac de Reve. De snelste combinatie in de barrage was Olivier Seynhaeve (Espoir), maar zij kregen 4 strafpunten, waardoor zij tevreden moesten zijn met de 7e plaats. De Belgische kampioenen combinatie Gilles Dunon en Fou de Toi eindigden op de 2e plaats. Kevin Gielen en Couleur van Berkenbroek namen de 3e plaats voor hun rekening. Pedro Nolasco (Vaillant du Garden's) en Patrick McEntee (Apogee du Mury Marias Z) maakten de top 5 rond. Voor Nikita Taveirne was er een 6e plaats met Quickly Z.

Winst in deze Grand Prix leverde Hemeryck 5.775 euro euro op. Dunon en Gielen moesten het doen met 3.500 euro en 2.625 euro.

Bart Clarys, die eerder op de dag al de 1m25 reeks won, was eveneens de beste in de 1m35 reeks. Hiervoor zadelde hij Best Mix Evana op. Kevin Gielen (Boomerang) en Jeroen Appelen (Filesto) werden 2e en 3e.

Klik hier voor de uitslag.