Lynn D'Have wint de hoofdproef van de Gouden Laars

Lynn D'Have wint de hoofdproef van de Gouden Laars
In Hulsterlo werd de eerste manche van de vernieuwde Gouden Laars verreden. In de 1m40 rubriek voor Junioren en Young Riders ging de overwinning naar Lynn D'Have met Comme D'Api vd Hacienda Z. In een barrage met 6 bleven zij Brent Gaublomme (Gladstone van het Bildeken) en Gilles Thomas (Forever van 't Hofken) voor. Audrey De Bock (Gipsy King) en Stephan Verschuere (Hors Class Flandria) vervolledigden de top 5.
Audrey De Bock won met Domino de 1m30 reeks die openstond voor Scholieren, Junioren en Young Riders. Cedric Poets, die vorig jaar nog twee klassementen van de Gouden Laars won, werd 2e met Davina van de Heuvelhoeve. 'Horse Lounge' amazone Yentl Baert reed Fantast van het Indihof naar de 3e plaats. De overige ereplaatsen waren voor Andres Vereecke (Blast Off) en Gilles Thomas (Dacapo).

De 1m20 reeks werd gewonnen door Alexandra De Moerloos met Ratatine De Beaufour. Etienne Princen eindigde op de 2e plaats met Cansas III. Mathias Hazebroek en Chanel D'Ysenbeeck Z gingen als 3e door de finish. Deze Chanel werd in het verleden nog gereden door Pieter Devos. Logan Leemans (Scherif d'Vesquerie) en Stephanie Vermeulen (Iron Lady van 't Meulenhof) werden 4e en 5e.
Amber Steenackers sprong met Borlando v/d Heihoeve naar de overwinning in de 1m10 reeks. Zij was sneller dan Joris Junior Vergauwen (Waloubet vd hemelschoot) en Laurentine De Bel (Vincent).

Er waren ook nog twee nationale proeven maar die kwamen niet in aanmerking voor het Gouden Laars criterium. In de 1m20 reeks won Joke Van Inderdael (Dagano van den Achterste Dries). Cedric Poets werd 2e met Davina van de Heuvelhoeve en 3e met Domino Boy van het Gildenhof. Zijn nicht Leen Verwimp eindigde op de 4e plaats met Ceringa. Voor Eliah Pieters, volledig hersteld van zijn blessure die hij op skivakantie had opgelopen, was er een 5e plaats met Fiennes v/h Klavertje Vier.
Axelle Claessens won met Narco de 1m10 reeks voor June Peeters (Escudos Grafiti) en Kelly De Nul (Bravour).

Klik hier voor de uitslagen.