Abdullah Alsharbatly wint de GCT Grand Prix van Shanghai

De 4e manche van de Global Champions Tour in Shanghai is daarnet gewonnen door de allerlaatste starter Abdullah Alsharbatly (FEI nr. 40) met Tobalio, het voormalige Grand Prix paard van Albert Voorn.
Na de twee omlopen gingen ze met nog 5 combinaties door naar de barrage. Daarin mocht Edwina Tops Alexander (FEI nr. 26) de spits afbijten met de 11-jarige Caretina de Joter (v. Caretino). De winnares van de Grand Prix in Miami enkele weken geleden bleef foutloos in een tijd van 43:45 seconden.
Marc Houtzager (FEI nr. 75) volgde nadien en leek een snellere start te hebben genomen, hij ging uiteindelijk foutloos door de finish in een tijd van 43:26 seconden met de 9-jarige Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel).

De derde starter was Marco Kutscher (FEI nr. 18) met de 14-jarige Van Gogh (v. Numero Uno). In augustus won het duo de Grand Prix van de GCT manche in Valkenswaard. Begin februari wonnen zij ook de Grand Prix van Hong Kong.
Kutscher wist dat hij snel moest gaan want met Ahlmann en Alsharbartly die na hem nog moesten komen, had hij twee snelle concurrenten. Zij bleven foutloos en gingen in een snelle tijd van 42:27 seconden door de eindmeet. Zo namen zij de leiding van Tops-Alexander over.

Christian Ahlmann (FEI nr. 2) en de 13-jarige Colorit (v. Coriano) leken op weg naar de overwinning, maar een fout op de laatste hindernis bracht hen ondanks hun snelle tijd van 40:68 seconden op een 5e plaats.

De laatste starters bleken uiteindelijk de snelste te zijn, want Abdullah Alsharbatly won met de 16-jarige Tobalio (v. Numero Uno) in een tijd van 41:97 seconden.
Zo kregen wij dus Numero Uno op 1 en 2 met zijn nakomelingen. Alsharartly wint voor Kutscher en Houtzager. Ahlmann blijft ook na deze 4e manche de leider in het klassement.

Olivier Philippaerts kon zich niet plaatsen voor de barrage. In de tweede ronde kreeg hij een fout op de dubbelsprong. Hierdoor eindigde hij met H&M Legend of Love op de 9e plaats.
Gregory Wathelet en Eldorado van het Vijverhof werden 19e met 4 strafpunten.

"Mijn doel was de Grand Prix winnen met mijn goede vriend Tobalio en daarin zijn we geslaagd. Ik heb hem de voorbije maanden hiervoor zitten voorbereiden en hem daarom zo min mogelijk ingezet op andere wedstrijden. Het is een prachtige overwinning voor mij." aldus Alsharbartly!