Gudrun Patteet start met winst op het BK

Gudrun Patteet start met winst op het BK
Vorig jaar won Alain Cloet van Sea Coast met zijn paarden zowel het Belgisch kampioenschap (Sea Coast Forlap DC) als het Wereldkampioenschap (Sea Coast Atlantique) in Zangersheide. Vandaag is zijn stal alvast goed gestart op het Belgische kampioenschap en misschien wel op weg naar een nieuwe titel. Want Gudrun Patteet won daarnet in Zangersheide de eerste manche met Sea Coast Ferly, ex. Ferly de Muze. Zij gingen in een tijd van 66:23 seconden door de finish.
De tweede plaats (66:54) was voor Wouter Devos met Tonik Hero. De broer van Pieter kwam in Zangersheide aan de start dankzij een wildcard van de Belgische federatie. Rik Hemeryck en Figeac de Reve namen de derde plaats (66:89) voor hun rekening. Olivier en Nicola Philippaerts sprongen naar de vierde (Zilverstar T) en vijfde (Cortez) plaats.

De allersnelste vandaag was Karel Cox met Gentleman. Maar zij kregen bij hun tijd van 64:59 seconden nog 8 seconden bijgerekend voor hun 2 springfouten die ze kregen.

Wie niet van de partij was, was de uittredende kampioen Gregory Wathelet. Zij paard Jumex Sport Atlantus bleek niet fit te zijn.

De tweede manche wordt morgennamiddag verreden.

Klik hier voor de uitslag.