Gilles Thomas is de snelste in Lummen

Gilles Thomas is de snelste in Lummen
Op de "Longines Spring Classic of Flanders" in Lummen wordt, ondanks het weer, gewoon door gesprongen. Zonet werd een 1m40-proef afgewerkt met aparte barrage. Daarin bleek het een hele opgave om foutloos te blijven in het basisparcours. Uiteindelijk wisten slechts 8 combinaties door te stoten naar de barrage. De bijna 18-jarige Gilles Thomas bleek de beste ruiter te zijn. Met High Quality J (v. Quadrillo) zette hij de snelste tijd van 38:44 seconden neer, wat hem de overwinning opleverde. Deze jonge ruiter verdedigt volgende week zijn Belgische junioren titel in de Warre, en is zich dus uitstekend aan het voorbereiden.

Laurence Pieters deed een verdienstelijke poging. Zij ging met Hampton van Groenhove (v. Canadian River) door de finish in 40:06 seconden, wat hen een 2de plaats opleverde. De succesvolle ruiter Jan Vlemmix behaalde met Irving de Quijas (v. Orlando) een 3de plaats.

Wim Vinckx, die zich ook al wist te klasseren hier in Lummen, reed zijn Quannini R Z (v. Quannan R) naar een 4de plaats. Pieter Devos vervolledigde met Claire (v. Clearway) de top 5. Zo bleef Devos nipt zijn partner Caroline Poels voor, die met Gin D (v. Clinton) op de 6de plaats is geëindigd.

De man in vorm Geoffrey Cobbaut zette met Etoile Chin van Seven Oaks (v. Chin Chin) een snelle tijd neer (38:73), maar kreeg onderweg een springfout, waardoor hij op de 7de plaats eindigde.

Klik hier voor de uitslag.

Gilles Thomas 2