Fine Fleur du Marais is de Olympische hoop van Cassio Rivetti

Fine Fleur du Marais is de Olympische hoop van Cassio Rivetti
De 36-jarige springruiter Cassio Rivetti kiest met het oog op de Olympische Spelen in Rio voor de 11-jarige BWP merrie Fine Fleur du Marais (Toulon x Cento) van fokker Filip De Dycker.

Voor Rivetti worden dit zijn tweede Olympische Spelen nadat hij ook al in Londen (2012) deel uit maakte van team Oekraïne. In Londen behaalde er hij er toen individueel een 12e plaats met Temple Road.

Dit jaar hoopt hij om in Rio te scoren met Fine Fleur du Marais. Zij werd enkele jaren geleden via Stephex Stables uit Wolvertem verkocht aan Onyschenko.
Sinds november is het duo aan het toewerken naar deze Olympische Spelen. In januari behaalden zij een 5e plaats in de 5 sterren Grote Prijs van Al Ain en bleven zij foutloos in de landenwedstrijd. Tijdens de Toscane Tour in Arezzo wonnen zij de 3 sterren Grote Prijs. Een week eerder eindigden zij daarin ook al eens op de 2e plaats.

Het duo komt deze week aan de start op de CSIO van Linz. Naar aanloop van Rio zullen zij ook deelnemen aan de landenwedstrijden van Rome en Sopot. Eind juni zullen zij ook in Knokke te bewonderen zijn.

"Met verschillende mooie omlopen sinds begin dit seizoen is Fine Fleur du Marais op de goede weg richting Rio" aldus Rivetti.