Christophe Vanderhasselt wint zijn eigen Grote Prijs

Christophe Vanderhasselt wint zijn eigen Grote Prijs
Heel wat deelnemers en bezoekers zakten vorig weekend af naar Sportstal Vanderhasselt in Wambeek voor de jaarlijkse regionale HGVBB wedstrijd die de familie Vanderhasselt zelf organiseerde.
Van vrijdag tot zondag waren de rubrieken volledig volzet. Hetzelfde kan gezegd worden van de BBQ op zaterdagavond waar er in twee schiften kon worden gegeten.

In de Grote Prijs op zondagnamiddag wisten er 10 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Bijna zag Michel Vanderhasselt zijn 4 zonen daarin terug, maar zowel Olivier Vanderhasselt (C Nouvelle) als Yves Vanderhasselt (Jeunesse) kregen 1 strafpunt voor tijd aangerekend.
Christophe kon zich met 3 paarden plaatsen voor de barrage. Daarmee eindigde hij uiteindelijk 3 keer in de top 5.
Winnen deed hij met Carte D'Or De Saulieu. Hij werd 3e met Thorgal de Bornival en 5e met Jago. Zijn jongere broer Philippe zagen we terug op de 10e plaats met Qym Des Malais.

Regerend HGVBB kampioen Danny Van Es eindigde op de 2e plaats met Zico V. Voor Melissa Seneca en El Nino was er een 4e plaats.

Van Es domineerde op vrijdag de 1m20 proef door deze te winnen met Cargo Z en 2e te worden met Zico V. Zijn partner Ellen De Swert volgde op de 3e plaats met Valserano.
De Swert won een dag later deze reeks met Escape. Van Es en Cargo Z moesten dit keer tevreden zijn met een 2e plaats. De 3e plaats was voor Tim De Saeger met Jacynth.

In de Kleine Grote Prijs (1m15) was de overwinning opnieuw voor Van Es met Cargo Z. Hij bleef daarin Kelly Wolfs (Walkyra Z) en Ellen De Swert (Valserano) voor.
De 1m10 reeksen werden gewonnen door Van Es met Conpardie Z en Coco Chanel.

Klik hier voor de uitslagen.