Celine Schoonbroodt-De Azevedo zorgt voor Belgische overwinning op de Vilamoura Champions Tour

Celine Schoonbroodt-De Azevedo zorgt voor Belgische overwinning op de Vilamoura Champions Tour
In het Portugese Vilamoura stond vandaag de driester wedstrijd helemaal in het teken van de jonge paarden en waren er ook enkele warm-up proeven.

In de 1.35m ging de overwinning naar onze landgenote Celine Schoonbroodt-De Azevedo. In deze proef tegen de klok was ze de enigste van de vier combinaties die van het hout wist te blijven. Met Carteno Z (v. Caretano Z) kreeg ze wel twee strafpunten voor tijd aangerekend. Flavio Faria Ferreira en Hermes van de Vrombautshoeve werden tweede met zes strafpunten. Ook op de derde plaats zagen we België terug. Clara Lafrut en Eclips (v. Clinton) kregen negen strafpunten aangerekend.

Darragh Kenny was in de 1.25m de beste. Met de zevenjarige Valentino d'Elte (v. Castronom Z*de Hus) was hij de enigste dat de nul op het scorebord kon houden. Hij bleef zo de Braziliaan Luiz Felipe de Azevedo Filho en Dougal V (v. Up To Date) voor. Zij kregen vier strafpunten aangerekend. Francisco Santos Charola werd derde met Silvester DH (v. Stakkato).

Ook in de 1.10m zagen we vier combinaties in de ring verschijnen. Celine Schoonbroodt-De Azevado wist hier net niet te herhalen wat ze in de 1.35m deed. Met Alegria reed ze naar een tweede plaats door foutloos te blijven in deze proef over twee fasen. Enkel de Duitse Theresa Krapf was sneller met de zesjarige Sterling. Op drie zagen we opnieuw Clara Lafrut met Datina. Zij kregen in de tweede fase een fout.

Klik hier voor de resultaten.