Bariano van het Westleven tweede in de GP van Wellington

Bariano van het Westleven tweede in de GP van Wellington
In Wellington werd afgelopen nacht de 4 sterren Grote Prijs verreden. Van de 32 starters wisten er 8 combinaties zich te plaatsen voor de barrage.
De top 3 deed het daarin foutloos en de snelste daarvan was de Ier Conor Swail met Viva Colombia (v. Couleur Rubin). Voor het duo was het al hun 6e overwinning van dit jaar. Swail nam in mei van dit jaar de teugels over van de Amerikaanse amazone Kirsten Coe.

Op de 2e plaats eindigde de 14-jarige BWP'er Bariano van het Westleven (v. Jetset D). Het fokproduct van Gustaaf Hayen wordt tegenwoordig uitgebracht door de 19-jarige Mexicaan Eugenio Garza Perez. Bariano werd tot 2012 gereden door Sam Polleunis. Hij bracht de ruin uit tot op 1m50/1m60 niveau. In 2011 wonnen zij de 2 sterren Grote Prijs van Bonheiden en zij werden ook nog 2e in de GP's van Schilde (2011) en Zuidbroek (2012).
Perez lijkt het voor Belgisch gefokte paarden te hebben want hij heeft ook de 8-jarige sBs'er Boemerang van Generhese (v. Moujik de Sohan) op stal staan. Deze werd tot vorig jaar nog gereden door Kevin Gielen.

De Amerikaan Hardin Towell werd 3e met New York. Kent Farington had de snelste tijd neergezet, maar eindigde na 4 strafpunten op de 4e plaats met Uceko. Samuel Parot en Atlantis namen de 5e plaats voor hun rekening.

Op de foto zien we Perez en Bariano afgelopen zomer aan het werk tijdens de 4 sterren wedstrijd van Mons.

Klik hier voor de uitslag.