Ronny Thijs: "Het is een erg lange cross met enkele tricky combinaties"

Ronny Thijs: "Het is een erg lange cross met enkele tricky combinaties"
Deze week vindt het Wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden plaats in Le Lion d’Angers. Ronny Thijs, die deelneemt bij de zesjarige paarden met Consequent Pia Z, is onze gastblogger. Vandaag was zijn vierde dag in Frankrijk en dat was ook de tweede dressuurdag. Het was dus rustdag voor Ronny en Consequent, zij hebben gisteren hun dressuur al gereden. In zijn vierde blog vertel hij hier meer over:

"Rustdag vandaag in Le Lion. Vanmorgen heb ik wat gewandeld met Snoezie en daarna zijn alle Belgische ruiters samen met de Belgische coach, Marc Rigouts, de cross gaan verkennen. Het is een erg lange cross met enkele tricky combinaties. Hier zal ik serieus met de aandacht bij moeten zijn, maar het zou normaal geen probleem mogen vormen.

crosshindernis-10a_le-lion-dangers

Ik ga zo goed mogelijk op mijn optimale tijd proberen te rijden, maar ik ben ook niet van plan dit jong paard volledig in het rood te rijden. Ik vind namelijk zondag, de jumping dag, nog het meest beslissende van allemaal. Dan moeten de paarden nog steeds fit genoeg zijn.

ronny-thijs_consequent-pia-z_lion

Deze namiddag heb ik wat gesprongen met Consequent. Gewoon om hem even terug het springgevoel te geven na een volledige week dresuurwerk. Morgenochtend voor dat ik de cross in ga, ga ik nog eens voor de laaste keer en helemaal alleen verkennen zodat ik opperste concentratie heb. Ik zal Consequent nog wat wandelen aan de hand en dan hem ook zijn rust geven voor het zware werk. Ikzelf start om 11u09 en alles is live te volgen op de website van Le Lion."

consequent-pia-z_lionconsequent-pia-z-2 consequent-pia-z