Wout Neven: "Iedereen voelt zich thuis in het Woutershof"

Wout Neven: "Iedereen voelt zich thuis in het Woutershof"
De 17-jarige Wout Neven is het gezicht van de eerste editie van de internationale jumping in Kuringen. Hij kijkt dan ook enorm uit naar de start van CSI Kuringen.

Als mediapartner blikt Equnews samen met Wout vooruit naar dit event dat vanaf donderdag van start gaat.

Hoe komt een 17-jarige jongen op de affiche van een internationale jumping terecht?
Ik rij al enkele jaren paarden voor Christophe Wouters, de organisator van de CSI en de Euro Regio. Vandaar dat Christophe mij gevraagd had een foto van één van zijn paarden te bezorgen om als affiche te gebruiken.

Wat mogen de bezoekers en deelnemers volgens jou van deze wedstrijden verwachten?
Voor de deelnemers gaat het zeer aangenaam worden. Het Woutershof is ten eerste één van de beste jumpinglocaties in Limburg. De piste is eveneens van zeer goede kwaliteit. Daarnaast zullen de deelnemers prachtige prijzen kunnen winnen. De bezoekers zijn op de jumping zeker van harte welkom om de leuke sfeer op te snuiven en de gezelligheid waar te nemen. Zowel voor de deelnemers als voor de bezoekers is er ook amusement voorzien om er een toffe wedstrijd van te maken dit met voetbal, fuif, BBQ, ...

Wat bekend deze jumping voor de mensen uit de regio?
Voor de mensen uit onze regio is het Woutershof bekend als een gezellige plek waar iedereen zich kan thuis voelen en waar iedereen wordt voldaan aan zijn behoeftes. Hier kunnen gezinnen op een professionele manier een paard benaderen.

Met welke paarden zal je hier starten?
Op de CSI kom ik aan de start met de 9–jarige Pontiac (v. Polydor), een paard van Jean Corswarem. Dit is een paard waarmee ik kan proberen om voorin te eindigen. Maar uiteraard is de hoofdzaak om veel te leren op dit niveau. Tijdens de Euro Regio doe ik beroep op twee jonge paarden van mezelf.

Je hebt dus zowel paarden van jezelf als van eigenaars om te rijden?
Ja, dat is een bewuste keuze om paarden van mezelf en van eigenaars te rijden. Mijn eigen paarden zijn nog te jong om deel te nemen aan een internationale jumping, daarom ga ik met Pontiac op de CSI starten.

Hoop je van paardrijden jouw beroep te maken?
Mijn bedoeling is om na mijn middelbare studies verder te studeren om boekhouder te worden. Zo kan ik na mijn studies een halftijdse job zoeken en halftijds bezig zijn met de paarden. Als ik dan doorbreek in de sport kan ik nog altijd die halftijdse job laten vallen en mij volledig concentreren op de paarden.