Bram Vandewalle blikt vooruit naar eerste manche GL

Bram Vandewalle blikt vooruit naar eerste manche GL
Gouden Laars teamNu het outdoorseizoen van start gegaan is start er elke weekend wel elders een criterium. Dit weekend is het de beurt aan de Gouden Laars. De eerste manche hiervan wordt afgewerkt in Stal Hulsterlo.

Aan de start van deze eerste manche zullen er 237 combinaties verschijnen.

Equnews blikt samen met Gouden Laars voorzitter Bram Vandewalle vooruit naar deze eerste manche.

Voor Bram is het zijn 4e seizoen als voorzitter van het 42ste seizoen van de Gouden Laars.

Is het aantal inschrijvingen voor deze eerste manche hetzelfde als vorig jaar?
Het aantal inschrijvingen voor deze eerste wedstrijd is min of meer het gemiddelde van vorig jaar. Op zich is dit een heel mooi resultaat, rekening houdend met het feit dat deze eerste manche voor het eerst samen valt met de Paasvakantie en er heel wat jongeren op (ski)vakantie of weekend zijn.

Wat maakt het Gouden Laars criterium zo speciaal?
Het is een wedstrijdcriterium met een geschiedenis van 42 jaar! Zowat alle Belgische toppers hebben ooit aan de Gouden Laars deelgenomen, of deze zelfs gewonnen. Ruiters als Dirk Demeersman, Ludo Philippaerts, .... Ex-Wereldkampioen Philippe Le Jeune was ooit laureaat! In de recente geschiedenis hebben zowel Jos Verlooy bij de Juniors en Olivier Philippaerts bij de pony's gewonnen. Vorig jaar was Dirk Demeersman zijn zoon Lars nog één van de eindwinnaars!

Daarnaast is het telkens opnieuw een leuk weerzien tussen alle Belgische scholieren, juniors en young riders. Dit alles tijdens leerrijke wedstrijden met proeven in 2 fasen of met aparte barrages, dit in de beste Belgische accommodaties en met de beste parcoursbouwers.

Gouden LaarsDe Gouden Laars staat steeds garant voor heel wat mooie prijzen, wat mogen de ruiters dit jaar verwachten?
Dit jaar zijn er opnieuw wildcards te winnen voor internationale wedstrijden zoals de Gucci Paris Masters, een deel van de 'Masters of Indoor Grand Slam' met wedstrijden in New York en Hong Kong. Maar ook voor de internationale jumping in Antwerpen.
Verder zijn er heel wat mooie naturaprijzen te winnen, zoals zadels van Tolga, lederen rijlaarzen van De Niro, rijhelmen van Uvex of wedstrijdtenues van Horka.
Lami-Cell verzorgt ook heel wat naturaprijzen tijdens de kwalificaties en de finales en Freejump is onze nieuwe partner die de 'Gouden Laarsruiter van de maand' zal belonen.


Bram hoopt samen met Natasja Lenglez (coördinator Gouden Laars) iedereen zondag massaal te mogen verwelkomen tijden de eerste manche. Daar zal er tevens een traditonele BBQ voorzien zijn, want 'iedere wedstrijd moet een feest worden', aldus Bram.


Michiel MeskensDe timing ziet er als volgt uit:



Scholieren 1.10m (proef 8): 9h00
Juniors 1.20m (proef 9): +/- 9h45

Scholieren 1.20m (proef 10): +/- 13h45

Juniors/YR 1.30m (proef 11): +/- 14h30

Juniors/YR 1.40m (proef 12): +/- 17h00

 

Na 6 manches en een finale zullen we weten wie de opvolgers zijn van de eindwinnaars van vorig jaar, Louise Van Laer, Lars De Meersman, Axelle Claessens, Yoeri Braems, Michiel Meskens & Melanie Deloof.

 

De volledige startlijst is via deze link te raadplegen.

 

 

Bron: Equnews
Foto's: Equpics