Bertram Allen: "Ik moest snel gaan want Ahlmann kwam nog"

Bertram Allen: "Ik moest snel gaan want Ahlmann kwam nog"
Bertram Allen won daarnet voor het tweede jaar op een rij het Wereldkampioenschap met Barnike. Voor Christian Ahlmann was er na een gouden medaille bij de 6-jarigen nu een zilveren bij de 7-jarigen.
Op de persconferentie blikte de top 3 terug op hun kampioenschap.

Bertram Allen:
Na onze titel vorig jaar hebben we het rustig aan gedaan en Barnike toen op rust gezet. Sinds januari zijn we volop terug bezig. Barnike is een paard dat snel in haar ritme zit en niet veel wedstrijden nodig heeft. In de barrage sprong ze nog beter dan in het basisparcours. Ik nam het risico om snel te rijden, ook al was er nog niemand foutloos, maar ik wist dat Christian nog moest komen na mij en hij is ook niet van de traagste.

Christian Ahlmann:
Won vandaag zijn tweede Wereldtitel in zijn carriere bij de jonge paarden en behaalde in de slotproef nog een zilveren medaille. Ik heb Casuality nog maar 6 weken onder het zadel. Normaal reed onze stalruiter Tobias hiermee, maar hij rijdt niet meer voor ons. Casuality is een heel goed paard. Of ik hem ga blijven rijden kan ik niet meteen zeggen. Ik geloof in dit paard, maar hij zal nog enkele stappen moeten zetten om volledig door te groeien naar een hoger niveau. Tijdens de barrage had ik misschien iets meer risico’s moeten nemen maar omdat ik hem nog niet goed kende ben ik niet volledig voluit gegaan.

Niklas Arvidsson:
Ik heb Hasard sinds een 9-tal maanden onder het zadel. We hebben vooral veel wedstrijden in Zweden gelopen. Tijdens de Falsterbo Horse Show wonnen we nog de Youngster Tour.