Organisator 'De Hoefslag' aan de top in VOR interclub dressuur

Organisator 'De Hoefslag' aan de top in VOR interclub dressuur
Manege De Hoefslag in Boechout was afgelopen zondag gastheer van het jaarlijkse interclub kampioenschap van de Antwerpse VOR dressuurruiters.

Als organiserende club wisten zij met 45 punten meteen ook de interclub wedstrijd op hun naam te schrijven. Net niet voor stal Visseneynd uit Kessel. Zij moesten genoegen nemen met de tweede plaats na een totaalscore van 49 punten. De top drie werd vervolledigd door De Heidepony's. De club uit Sint Job in't Goor reed 115 punten bij elkaar.

In de hoogste reeks van de dag, niveau 3, ging de overwinning naar Viv Heylen-Van Bulck. Met Cordillio Van De Kempenhoeve onder het zadel reed zij naar een score van 67.568%. Zij nam hiermee een mooie voorsprong op Britt Marien, die met Don Rufo 65.811% scoorde. De derde plaats ging naar Sofie Geentjens en Essential T. Hun proef was goed voor 65.405%. Voor Sam Schoemans (Jewel of Farms End) en Amber Guns (Brando) waren er ook nog plaatsen in de top vijf.

In niveau 2 was Xanthe De Backer dan weer de sterkste amazone. Met Show Girl wist zij een percentage van 68.182 te rijden. Ze werd op de voet gevolgd door Lore Vervloesem en Equattro Van Het Bloemenhof. Hun proef werd door de jury beloond met 67.879%. Voor Britt Marien was er deze keer een derde plaats met haar Don Rufo, die deze keer naar een score van 67.727% wist te rijden.

Bij de pony's ging de winst in de hoogste rubriek naar Enya Vercammen. Zij kwam als enige aan de start in niveau 2 en reed met Hassing's Dublin een proef die 66.818% kreeg van de jury.

Enya wist ook niveau 1 voor pony's te winnen met Hassing's Dublin. In deze wedstrijd scoorde ze 67.167%. Ze ging zo Marie Struyf (Amber) en Sarah Slootmans (Be Qute van het Bloemenhof) voor.

Klik hier voor meer resultaten.