Steven Vermeir wint aftrap Gouden Laars seizoen

Steven Vermeir wint aftrap Gouden Laars seizoen
De aftrap van het vernieuwde Gouden Laars seizoen is gegeven. De eerste laarsjes werden afgelopen weekend uitgedeeld op manège M&M in Diepenbeek. Met een vernieuwde website (proudly designed by Equ.Media) heeft de Gouden Laars zijn start niet gemist.

In de 1.40m hoofdrubriek haalde op zondag Steven Vermeir de overwinning. Samen met de 13-jarige Winningmood-nazaat, STB Fleuri Van De Koekelberg wist Vermeir als enige een dubbel foutloze omloop te rijden.  Het duo klokte foutloos af in 50,77 seconden. Louise Van Laer hield eveneens het hout in de lepels in de barrage. Met onder het zadel Jakarta van het Raafveld (v. Cooper van de Heffinck) kruiste Van Laer de eindmeet in 54,74 seconden, wat in drie tijdspunten resulteerde.

Niels Fockaert verbeterde de tijd van Vermeir in 49,08 seconden. Samen met Garfield van Den Aard (v. Bon Ami) tikte hij echter één balk neer wat in de derde plaats resulteerde. De top vijf werd verder afgewerkt door Adam Constance (Davidoff VD Molendreef) op vier en Caro Baerts (Hero van Heiste) op vijf).

In het 1.30m voor scholieren, junioren, young riders en U25-ruiter hield Anouk De Proft de concurrentie achter zich. Samen met Eleonore Blue (v. Mr. Blue) wist ze als enige onder de 30 seconden te blijven. Ruim twee seconden verschil bracht Niels Fockaert op de tweede plaats met Antigone van den aard Z. Het podium werd afgewerkt door Wannes Notelé met Katana.

Alicia Lienard schreef de overwinning van de 1.20m rubriek op haar naam. Samen met Urikene des Forets bleef ze Jill Goyvaerts (Gold Rose vh Kapelhof) en Ulrike Jochems (C'est Elle Z) voor.  De 1.10m KWam op naam van Jasper Doucé met Beloutch D'Aelster Z.

Klik hier voor de uitslagen