Blog Rune Reynders: "Ik blik tevreden terug op Jumping Lummen"

Blog Rune Reynders: "Ik blik tevreden terug op Jumping Lummen"
Rune Reynders won vorig jaar een wildcard om deel te nemen aan de Longines Spring Classic Jumping Lummen. De Gouden Laars -amazone hield een blog bij van haar internationale ervaring op eigen bodem.

"Mijn bedoeling is om dit jaar de internationale 1* mee te rijden in de hoogste reeks samen met mijn paard Izzy. Op dinsdag 25 April zijn we gearriveerd bij Peter Postelmans. Tijdens de "VET-check" verloopt alles keurig en ze voelt goed op haar gemak. Na de "VET-check" longeer ik haar nog eventjes dat ze haar nodige energie kwijt kan.

Woensdag 26/04: Dit was de eerste wedstrijddag. Dag Ă©Ă©n had ik besloten de spits af te bijten in het 1.30m parcours. Wat me enorm verbaast is dat Izzy zich echt thuis voelt. Dat merk ik meteen tijdens het opzadelen. Alles verliep dus goed, zeker ook door de hulp van mijn vriend Bram en de eigenaar van Izzy; Willy. Ook mijn papa hielp leuk mee.

Bij het inrijden merk ik dat  ze al een beetje onstuimiger is, maar ze doet bij het losspringen al goed haar best. Het parcours was rechtstreeks op tijd. Na het afpassen, samen met Bram, was ik vastberaden. Mijn plan was gemaakt. Als nummer 7 kwamen we in de ring en na een goede foutloze ronde resulteert ons dat een 3e plaats.



Donderdag 27/04: Donderdag was rustdag voor mezelf en Izzy. Ik heb haar enkel wat los gereden op de losrijpiste. Ik bleef dag na dag onder de indruk wat een luxe de ruiters en paarden hebben hier in Lummen. Echt 'chapeau'.

Vrijdag 28/04: Om 16u30 startte  de 1.30m proef waarin ik startnummer 16 had van de 27. 's Ochtends longeerde ik m'n paard nog even lichtjes. Tijdens het longeren leek ze volledig in "ZEN-mode". Wat me meteen opviel bij het verkennen was dat het parcours beduidend moeilijker was als Woensdag. De parcoursbouwer was duidelijk in een technische bui.

Izzy deed  bij elke sprong super haar best en zo reden we samen vlot door het parcours. Dit leverde ons opnieuw een mooie foutloze ronde op en een uiteindelijke 4e plaats.

Zaterdag 29/04: Mijn laatste dagje Jumping Lummen. Een super toffe week kwam (te vroeg) aan een einde. Op de middag stond onze 1* Grote Prijs op het programma. Hoewel ik tevreden terugblik kregen we toch twee pechfouten, vroeg in het basis parcours. Een iets minder leuke afsluiter dus. Toch blik ik tevreden terug op onze ervaring in Lummen.

Het was zeer leerzaam en Jumping Lummen is zeker de moeite om nog eens terug te komen! We zijn uiteraard iets langer gebleden. 's Avonds zijn we gaan nagenieten tijdens de Derby van Lummen en de  'Six Bars'.