Top dag voor Nino Minner op Oostende Koerse

Top dag voor Nino Minner op Oostende Koerse
Afgelopen maandag werd op Oostende Koerse de derde rendag van het seizoen gehouden. Equnews was opnieuw van de partij en zag 5 drafrennen en 5 galoprennen.

Drafrennen:

Er gingen 4 drafrennen door op de gewone renbaan en 1 op de graspiste. De eerste koers in de drafrennen werd gewonnen door driver Geoffrey Lermusieux. Dit was een koers voor paarden die nog geen €250,00 hebben verdiend. Dit zijn dus paarden die niet veel ren ervaring hebben. Geoffrey heeft het paard Go Charley DG op een heel propere manier naar de finish gereden. Vanaf de start nam Go Charley DG de koppositie en heeft deze de koers gecontroleerd.
In de 2e koers zag het er naar uit dat Viking Du Regard de koers op zijn sokken ging winnen, maar hij werd op het einde nog gecounterd door Wim De Bruyker met het paard Castord Action SL. Dit aan een voet van 1’20”33.

Verder was er nog in de 4e koers een wedstrijd met dubbele sulky. Dit is een reeks waarin men met twee personen in 1 sulky zit. De 2e persoon is een genodigde die als bijzitter in de sulky zit. Elk jaar kiest men in Oostende ook nog iemand uit die hier aan mee kan doen door een nummer dat men krijgt aan de ingang van de hippodroom.

Daarnaast was de laatste koers één voor liefhebbers. Dit is een koers voor mensen die nog actief zijn in de drafsport maar niet actief in de drafrennen. Dit kan gaan van eigenaars tot stalgasten of eventueel vrienden die eens een weddenschap hebben aangegaan en dan een 1 dag licentie nemen om aan de ren te mogen deelnemen. Hier was de winnaar Quiz De Ginai met als driver Sven Hoste deze reed aan een voet van 1’22”78. Last but not least hebben de mensen van de drafrennen ook nog een ren georganiseerd voor pony’s.

Dit geeft de kinderen de kans om in aanraking te komen met drafrennen en zo kan men zich ook klaarstomen voor het grotere werk op latere leeftijd.

Galopkoersen:

In de galoprennen was de trainer Nino Minner heer en meester. Hij heeft maar liefst 4 van de 5 galoprennnen gewonnen. De eerste ren werd gewonnen door Aprenti Jockey Maarten Van Camelbeke die met Pedregalejo naar de overwinning stormde. Tijdens deze ren is Jockey Glen Braem ten val gekomen die met het paard Mon Desir ook van trainer Nino Minner een heel goede kans had. Jockey Glen Braem is naar het ziekenhuis gebracht en heeft gelukkig enkel een gebroken rib en wat kneuzingen.

Op het paard Shemidari stond in de 2e galopren geen rem op. Het paard stormde van het begin af aan naar de koppositie en hield dit vol tot aan de finish. Het paard won met 4 lengtes voor het nummer 1 Glen’s Volt. In de 4e koers was het eindelijk na de 3 eerste overwinningen van Nino Minner eens aan iemand anders. Hier is de beginnende trainer/eigenaar stal Gasturi degene die het heeft kunnen afmaken. Het paard Flying Star, dat men dit jaar gekocht heeft in Baden op de veiling,  met Toon Van den Troost kwam uit de startboxen met heel veel snelheid. Hij heeft heel de rit willen weglopen van het peloton, maar Toon hield het paard goed onder controle om uiteindelijk op het einde zijn eindspurt nog te kunnen inlassen. Maar ook hier kwam een paard van trainer Nino Minner heel sterk opzetten. Samardal kwam net te laat en haalde het net niet.

Het kon deze dag een 5 op 5 worden voor trainer Nino Minner. Want ook de laatste koers heeft hij gewonnen.

Oostende KoerseOostende KoerseOostende Koerse