Publiek krijgt waar voor geld in supercup mennen op FHE

Publiek krijgt waar voor geld in supercup mennen op FHE
De menners kregen de eer om de competitie op zaterdagavond af te sluiten op Flanders Horse Expo in Gent. Zij bekampten elkaar in de supercup van de Flanders Indoor Mencup 2014-2015, de jaarlijkse indoorcompetitie tijdens het winterseizoen voor VLP- en LEWB-menners.

Op de supercup zagen we de vier beste menners uit het eindklassement van vijf reeksen in actie. Het publiek kreeg geen traditionele menwedstrijd te zien maar wel een verfrissende en spectaculaire eindstrijd dankzij het “Speel uw spel”-concept. Via deze link vindt u uitgebreide informatie over deze wedstrijdformule waarbij de menners grotendeels hun eigen parcours moesten uitstippelen en waarbij de tijd een cruciale rol speelde. Elke deelnemer moest bovendien twee omlopen afwerken.

Dit zijn de laureaten van de supercup 2015:

  • Enkelspan trekpaard: Frank Houben uit Tongeren 

  • Enkelspan paard: Gino De Bruyne uit Overmere

  • Enkelspan pony: Katrien Janssens uit Zarlardinge 

  • Dubbelspan paard: Lucien Nuyts uit Poederlee

  • Dubbelspan pony: Nathan Nijs uit Galmaarden


We willen partner Willy Naessens en de organisatie van Flanders Horse Expo uitdrukkelijk bedanken voor de ondersteuning van de discipline mennen.

Over de Flanders Indoor Mencup

De deelnemers aan de supercup vindt u in het eindklassement via deze link. De finale van deze cup ging op zondag 15 februari door op VLP-club QC-Stables in Sint-Niklaas.
Een menner kon slechts met één aanspanning deelnemen in de supercup. Alle informatie over de Flanders Indoor Mencup vindt u hier.

IMG_3424IMG_3425IMG_3426