Bernard Fonck is opnieuw Wereldkampioen

Bernard Fonck is opnieuw Wereldkampioen
Na de futurity in Lyon op 31 oktober, mag onze landgenoot Bernard Fonck zich opnieuw NRHA wereldkampioen noemen in de Open Klasse. Bernard Fonck rijft zo al voor de vierde maal de wereldtitel binnen. Dit keer dankzij de zevenjarige hengst What a wave. Deze hengst werd in de Verenigde Staten gefokt en is momenteel in eigendom van VLP'ers Gina De Pauw en Steve Vannietvelt van VLP-club El Picadero in Melsele.

De eigenaars zijn dan ook heel fier op hun paard:
"We waren op zoek naar een paard voor Steve, zodat hij kon meedraaien op het hoogste niveau van de Non Pro -klasse. Vorig jaar op de Futurity in Oklahoma werd What a Wave aan ons voorgesteld. Bernard Fonck die daar ook aanwezig was, zag meteen dat dit een paard was waarmee hij een gooi kon doen naar de wereldtitel, en bewijst nu dat hij dat juist inzag. We waren meteen helemaal weg van What a Wave. Het is een hengst met enorm veel talent, een groot hart, een supergoed karakter en daarbovenop is het een plaatje om naar te kijken. Ondanks zijn drukke wedstrijdprogramma heeft What a Wave ook nog enkele merries gedekt. We kijken al uit naar zijn nakomelingen!"

In Lyon reed Bernard Fonck met What a Wave naar de zesde plaats met een score van 221.5, in de added Open Klasse. Dat was voldoende om de leidende posiitie op de NRHA wereldranglijst te behouden. Met nog een wedstrijd te gaan, geeft zijn huidige positie nu al zekerheid van de NRHA wereldtitel in de Open Klasse. In reiningmiddels staat deze wereldtitel even hoog aangeschreven als een FEI-wereldtitel.