Martin Fuchs nu reeds grootverdiener van het jaar. Ook Pieter Devos zag zijn rekening goed aangedikt.

February 13, 2018

Midweg februari is het jaar ondertussen sterk en goed ingezet, voor de ene combinatie net iets beter als voor de andere. Hoewel Harrie Smolders zijn jaar evengoed heeft ingezet als hij 2017 heeft afgesloten, moet hij toch zijn meerdere erkennen in de Zwitserse springruiter Martin Fuchs. Fuchs sprong sinds de jaarwissel al 198.372 euro bijeen. De Zwitserse ruiter kwam daarbij ongeveer 52 maal aan de start.

Zijn 12-jarige Cornet Obolensky-ruin, Clooney 51 is zonder twijfel zijn ‘partner in crime’. De schimmel kwam dit jaar al vier maal aan de start maar won daarbij telkens een prijs, in totaal goed voor 113.500 euro.

De Zweedse springruiter, Henrik von Eckermann is de twee best verdienende springruiter van het jaar – tot dusver. Von Eckermann verzamelde over 39 starts een totaal van 172.069 euro in winstsommen. Op Amerikaanse bodem is het Daniel Bluman die de prijzen bij elkaar springt. Voornamelijk met zijn Zangersheide-ruin, Ladriano Z (v. Lawito). Bluman haalde 159.915 euro op in winstsommen.

Zoals gezegd, Harrie smolders startte het jaar zoals hij het geëindigd is, in stijl en met heel wat euro’s op de bankrekening (theoretisch gesproken dan wel, want we houden even geen rekening met de kostenstructuur van de ruiters). Smolders kwam reeds 30 maal aan de start en won daarbij ongeveer 10% van zijn deelnames. In ruim de helft sprong hij zich in de prijzen, goed voor reeds 135.220 euro in winstsommen.

De best verdiende belg – in de wedstrijdring – is zonder meer Pieter Devos. Devos haalde reeds een kwart van zijn deelnames de prijzen, goed voor in totaal 62.975 euro in winstsommen. Bart Vandecasteele’s 14-jarige BWP-ruin, Espoir (v. Surcouf de Revel) zorgde daarbij voor ruim 59.400 euro. Ook Francois Mathy Jr. zag zijn bankrekening goed aangedikt de voorbije maand. De Belgische springruiter haalde reeds 44.940 euro op in winstsommen.

Verder deden ook Olivier Philippaerts (39.895 euro), Christophe Vanderhasselt (38.238 euro), Jérome Guery (37.808 euro) en Pieter Clemens (34.293 euro) goede zaken.

De gegevens zijn gebaseerd op de Hippomundo rankings. De gegevens houden geen rekening met eventuele handel, verkopen, aankopen en andere kosten en inkomsten.