Interview met Freejump ruiter van het concours Thomas Thometschek

Interview met Freejump ruiter van het concours Thomas Thometschek
Een mooie internationale wedstrijd in Beervelde zit erop, nu is het tijd om terug te blikken. Equnews legde Freejump ruiter van het concours Thomas Thometschek het vuur aan de schenen en stelde hem enkele vragen, onder andere over zijn seizoen bij de Gouden Laars.

Hoe was het om freejump ruiter van het concours te zijn?

Ik heb een super concours gehad van de Gouden Laars in Waregem. Mijn paarden waren super in vorm en ik natuurlijk ook. Het vele trainen begint resultaten op te leveren. Jammer genoeg wist ik niet dat ik Freejump ruiter van het concours was maar dit voelt natuurlijk super! Het geeft altijd een goed gevoel als je iets goed doet en dan een extra compliment krijgt.

Hoe kijk je tegen de rest van het Gouden Laars-seizoen aan? Wat zijn je doelen dit seizoen?

Ik hoop om nog veel Gouden Laars wedstrijden te doen en dezelfde of nog betere resultaten te hebben. Mijn doelen voor dit seizoen zijn om nog meer rankingproeven te rijden en goede resultaten te behalen.

Door wie word je getraind?

Ik word momenteel getraind door Christof Deraedt en Rik Deraedt. Deze mensen zijn super voor mij. Ze kennen mij al heel lang, ik rij al van mijn 4 jaar. Christof is zelf een professioneel ruiter en bij hem leer ik uit zijn ervaring. Ik heb alles op de Rodeberg bij Annie geleerd. Springen is een passie voor mij, de paarden zijn mijn leven.

Naar welke ruiter kijk je het meest op?

Ik kan niet kiezen, ik kijk op naar heel veel ruiters maar als er dan toch één moet zijn dan zeg ik Marcus Ehning. Hij heeft een heel goede houding, hij laat alles er gemakkelijk uitzien en hij is de stijlvolste ruiter die er bestaat.

Aan welke wedstrijd zou je ooit eens willen deelnemen?

Ik zou graag eens deelnemen aan de Springtour in Oliva. Er heerst daar blijkbaar een aangename sfeer in een super klimaat met lekker eten en het voelt een beetje aan als vakantie. Ik denk dat dit ook een goede voorbereiding is op het zomerseizoen.

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe in de paardensport?

Een heel mooie herinnering van een tijdje terug was mijn deelname aan het Wereldkampioenschap voor Children in Mexico. Ik heb daar heel toffe mensen ontmoet die ik nu nog af en toe eens tegenkom op internationale wedstrijden. Ik werd daar verkozen tot mister Sympatico en meest stijlvolle ruiter.

Dit weekend te Beervelde was voor mij een droom die uitkwam. Mijn eerst Grote Prijs 1.45m en ik eindigde op de negende plaats. Mijn paard Qualoma Z sprong super! Ze evolueert samen met mij en dat voelt heerlijk.