Maak kennis met working equitation, volgende week op HippoTV!

Maak kennis met working equitation, volgende week op HippoTV!
HippoTv, dat is televisie met een hart voor paarden. Je krijgt er verslag van spectaculaire shows, nationale en internationale wedstrijden en interessante beurzen. En je ziet er boeiende reportages over ruiters, paardenrassen, verzorgingstechnieken, trainingsmethoden en zo veel meer!

Benieuwd? Kijk dan vanaf zondag naar één van deze programma’s :

De finale van de Wereldbeker Dressuur is in zicht. Daarom blikt HippoTv Sport! vanaf maandag terug op de afgelopen kwalificatieperiode. Negen manches lang konden de West-Europese dressuurruiters- en amazones een plekje bemachtigen voor de finale. Dat leverde een erg spannende strijd op.

HippoTv  maakt kennis met working equitation. Deze veelzijdige en uitdagende discipline is afkomstig uit Zuid-Europa maar verovert stilaan ook onze streken. Daarna is er aandacht voor een andere minder bekende paardensportdiscipline : trail in de hand, een onderdeel van het western riding waar de gehoorzaamheid van de paarden aan de hand wordt getest. Hippo TV ontmoet ook Bastiaan de Recht. Deze Nederlandse dressuurtrainer legt uit waarom hij kiest voor de klassieke rijkunst en hoe hij tijdens z’n trainingen rekening houdt met het mentale en het fysieke welzijn van z’n paarden. Tot slot is er ook nog een aflevering van Hippo Facts met daarin alle hippische nieuwtjes van de maand maart.

Deze programma’s bekijken? Dat kan digitaal via Telenet (kanaal 22) en Proximus (kanaal 95) of online via www.hippotv.tv.