Zeven BRp hengsten krijgen groen licht in Hulsterlo

March 20, 2017

Naast paarden werd afgelopen weekend tijdens de derde fase van de BWP hengstenkeuring ook de pony’s van het BRp gekeurd voor deen dekbrevet. Bij Stal Hulsterlo kregen uiteindelijk 7 nieuwe pony hengsten groen licht.
Bij de spring ponies werden vier hengstjes goedgekeurd voor de denkdienst. Zo verwelkomt het BRp nu Rafaello Ter Rozendaele (Laser Van de Mereyt x Heros Ter Putte), Socrates Optimus (Goliath Van de Groenweg x Mentos), Kryptonite Van Orchid’s (Kanshebber x Kantje’s Carlando), Subliem’s Milano (Reekamp’s Slogan x Mikel 230) en Orchid’s Bolero (Justice H.R. x Priory Prickle) met de hoop op toekomstige top verevers in de ponysport.

De pony hengsten Hilkens No Kidding (Nemax x Champion De Luxe) en Brillant’s Golden Boy (Brillant x Golden Dancer) werden goedgekeurd voor de richting Dressuur .

Uit deze zeven hengsten kwam als beste de spring hengst Socrates Optimus (Goliath Van de Groenweg x Mentos) . De door Dries Ceuppens voorgestelde vos hengst komt beschikt over enorm veel springvermogen en een zeer goede techniek. Dat is ook niet gek want zijn vader is internationaal zeer succesvol tot op het niveau ven 1.35. Goliath Van de Groenweg x Mentos-zoon werd dan ook uitgeroepen tot kampioen van de keuring.