Toulon zoon krijgt eerste prijs op het 'Flanders Open Foal Championship'

Toulon zoon krijgt eerste prijs op het 'Flanders Open Foal Championship'
In het Zilveren Spoor te Moorsele kwamen er vorige zaterdag meer dan 100 veulens samen. Er werden ook meteen een heel aantal veulens verkocht.

Bij de mannelijke springveulens was de winst voor Tou-Chic vd Axelhoeve Z (Toulon x Chin Chin) van de eigenaar Yves Lippens. De tweede plaats was voor Request Rosire (Quickly de Kreisker x Carthago Z - fokker Rubben Reddé) en de derde plaats ging naar L'Untouchable (Untouchable x Nabab de Reve - fokker Keros). Op de 4e plaats stond het veulen Riverdance van de Vlasbloemhoeve (Urano de Cartigny x Codex) van de fokker Luc Matthys. Om de top 5 te vervolledigen was het Rassall van 't Zorgvliet (Casall x Heartbreaker) die met de 5e prijs ging lopen.

Bij de vrouwelijke springveulens was het Chiara de la Pomme d'Or Z (Cornet Obolensky x Nice van T Zorgvliet) die de eerste prijs mee naar huis nam. Plaats 2 was voor Rhada van 't Zorgvliet (Curby du Seigneur x Thunder van de Zuuthoeve). En de derde plaats ging naar Ravissante of Love (Harley VDL x Querlybet Hero) van de fokker Bart Van Poucke.  4e plaats was voor Rianthe van de Rozenakker (VDL Glasgow van 't Merelsnest x Canturo - fokker Laura Ghijselings). En de 5e plaats was voor Royal Force van Sappenleen (Eldorado van de Zeshoek x Numero Uno).

De reeksen bij de dressuurveulens werden gewonnen door Race to me vd Kempenhoeve (Blue Horse Zack x Bailamos - fokker Marc Dries) en Rachmanov VV (Romanov x Fidertanz - fokker Veerle Verhelle).