Corydon van T&L, Bamako de Muze en Cicero Z van Paemel leveren winnaars prestatiedagen.

March 13, 2018

Dit weekend is Stal Hulsterlo in Meerdonk het decor voor de derde fase van de BWP hengstenkeuring en de finale van de PAVO hengstencompetitie. Afgelopen weekend waren de nationale prestatiedagen van het BWP Sint-Niklaas de aandachtstrekker.

Bij de tweejarige springpaarden haalde Qadim de REgor (Bamako de Muze x Elvis ter Putte) de overwinning. Het fokproduct van de familie Veldman komt uit de stam van Walloon de Muze. Johan Rooms en Ann Van Den Branden’s fokproduct, Qatar van ‘t Paradijs (Mosito van het Hellehof x Kashmir van Schuttershof) volgde op de tweede plaats. Qatar is de halfbroer van de BWP gekeurde Oslo van ‘t Paradijs en Manchester van ‘t Paradijs.

Het podium bij de tweejarige hengsten werd afgewerkt door Thunder Boy van ‘t Laar Z (Thunder van de Zuuthoeve x Contendro).

Bij de vrouwelijke tweejarigen wist Quirine van de Malecote (Cicero Z van Paemel x Breemeersen Crescendo) het publiek sterk te overtuigen. Benoit Cornelis’ fokproduct werd opgevolgd door My Call de Muze Z (Mosito van het Hellehof x Clarissimo Z). Dit fokproduct van Joris De Brabander is een kleinkind van ARgentina Z, de moeder van Ratina Z. Bart Sunaert’s Qinaki van den Dael (Iron Man van ‘t Meulenhof x Eros) haalde de derde plaats. Vorig week won deze nog het vrijspringen van het BWP Zuid-Oost-Vlaanderen.

Driejarigen

bij de driejarigen gingen de vijf beste van elke reeks – mannelijke en vrouwelijke paarden – door naar een finale. In deze finale was Paulus L (Corydan van T&L x Toulon) de beste. Het fokproduct van Louis Lenaerts bbleef zo voor op Hugo Boelens’ Pusha van d’Abdijhoeve (Jos van d’Abdijhoeve x Baloubet du Rouet). Els De Dycker en Leon De Cock’s El Forlap DC-DM (El Torreo de Muze x Malito de REve) vervolledigde het podium.

Klik hier voor de uitslagen